Company | TIC Advisory

Sectors: Accountancy, Consultancy, Financial Services

Who are we?

NOTE: All TIC Advisory activities are for Dutch speaking students only!

Het zou natuurlijk kunnen dat je ons nog niet kent en in dat geval stellen we ons graag voor! Wij, Ralph en Jos, vormen de spil van TIC Advisory: een boetiek organisatie die zich gespecialiseerd heeft in financieel due diligence (financieel onderzoek) voor het (groter) MKB. 

Wij zijn finance professionals met +25 jaar internationale werkervaring bij Big4 en/of in het bedrijfsleven. We hebben heel wat kilometers gemaakt en weten dus wat we wél en ook wat we niet willen. Wij geloven in één wereld, die transparanter wordt en waar zingeving meer is dan maximalisatie van economisch toegevoegde waarde. Wij staan voor openheid in samenwerking, geïnspireerd worden door en voor innovaties en hebben oog voor duurzaamheid en gezamenlijkheid. We willen betrouwbaar en onafhankelijk zijn en verliezen de mens en zeker ook plezier niet uit het oog. 

Work for us

Wat ga je doen? 

Wij zijn actief in de wereld van internationale fusies en overnames en werken onder andere in opdracht van Private Equity Fondsen, Corporate Finance huizen en rechtstreeks voor bedrijven. Tijdens een due diligence opdracht werk je samen met ons op een opdracht om, bijvoorbeeld in opdracht van de koper, een buy-side due diligence uit te voeren. 

In een korte tijd maken we diepgaande analyses op de aangeleverde financiële informatie, maar gaan in de meeste gevallen ook langs op locatie en met de ondernemers in gesprek. Door het gebruik van data-analyse tools kunnen we sneller en scherper inzicht krijgen in de belangrijkste deal drivers en/of value drivers. We nemen je hier graag in mee en leren je de kneepjes van het vak ‘Due Diligence 2.0’. We werken voor allerlei branches zoals maakindustrie, retail, logistiek, renewables, zorg, agri, handel, ICT en financial services. Je maakt dus in een korte tijd kennis met veel sectoren en mag in de keukens kijken van prachtige (familie) bedrijven. 

Wat neem je mee? 

We werken hard en de wereld van fusies en overnames vraagt om flexibiliteit. Beiden vragen we dus ook van jou. Een gezonde work-life balance achten wij daarbij essentieel.  Werkplezier vinden we belangrijk, dus we horen je graag lachen. Vanzelfsprekend heb je goede communicatieve- en sociale vaardigheden en een goed inlevingsvermogen. In ons werk is een kritische houding goed en dus zien we graag dat je doorvraagt en dat je je niet met een kluitje het riet in laat sturen. Je mondelinge en schriftelijke taalvaardigheden zullen tenminste Nederlands en Engels moeten bevatten.  

Wat krijg je van ons? 

Als starter/stagiair word je direct actief betrokken bij diverse opdrachten en ben je een volwaardige gesprekspartner voor de klant en de projectleider. We bieden je een steile leercurve en geven je graag veel verantwoordelijkheid, waardoor je je snel kan ontwikkelen. 

We houden kantoor op het Leusderend te Leusden, een prachtige locatie midden in de bossen. Daarnaast hebben wij een kantoor in Deventer en openen wij medio 2022 een kantoor in Amsterdam. We hebben je minimaal 32 uur per week nodig, maar wij hechten niet aan rigide kantoortijden.  

What are we going to do at the Business Orientation Days?

Gezien wij een klein en hecht team zijn, staat een goede klik voorop. Wij werken daarom niet met lange sollicitatieprocessen vol assessments en cases. Indien we enthousiast zijn over je cv, ontmoeten wij je graag tijdens de lunch op de Business Orientation Days. 

Tot dan!  

Jos Raben +31 (0) 6 51 24 89 82  

Ralph Hoogerhuis: +31 (0) 6 51 53 06 00 

Participating programs