Company | PON

Sectors: Logistics, Transport & Logistics

Who are we?

NOTE: All PON activities are for Dutch speaking students only!

Pon is wereldwijd actief op het gebied van mobiliteitsproducten, -diensten en -oplossingen en biedt ook honderden industriële oplossingen. In 1895 begonnen als kleinschalig familiebedrijf, groot geworden als handelshuis, bekendheid verworven als autohandelaar en inmiddels toonaangevend in tal van markten. Al meer dan 125 jaar zetten we mensen en goederen in beweging.  

Tegenwoordig is Pon een wereldwijd opererend bedrijf, actief in vele markten: we zijn de nummer 1-auto-importeur van Nederland met ook een sterke positie in de USA, staan in de wereldwijde top 5 van fietsproducenten en zijn een gevestigde naam in de wereld van maritieme oplossingen, grondverzet, energievoorziening, flow control (kleppen en afsluiters) en industriële services. 

In Nederland zijn we een van de belangrijkste spelers op het gebied van mobiliteit. Dagelijks stappen vier miljoen Nederlanders op een fiets van Pon en rijden twee miljoen mensen in een auto die door ons is geïmporteerd. Ook reizen dagelijks 140.000 mensen met een van onze mobiliteitskaarten, hebben meer dan 215.000 mensen een abonnement op een Swapfiets en maken dagelijks 100.000 Nederlandse reizigers gebruik van onze slimme mobiliteitsoplossingen. 

We verplaatsen dagelijks miljoenen mensen. Als mobiliteitsexpert en marktleider is Pon daarom een logische gesprekspartner voor klanten en partners om te werken aan de ontwikkeling van duurzame en CO2-neutrale oplossingen voor het transport van mensen en goederen. Van e-bikes tot elektrische graafmachines en van connected car-oplossingen tot mobiliteitskaarten en green shipping. 

Als familiebedrijf met een langetermijnvisie investeren we continu in nieuwe, duurzame mobiliteitsoplossingen en technische innovaties. Pon hanteert hierbij een aanpak die teruggaat tot zijn roots: no-nonsense, doordacht, maar toch pragmatisch met als doel ideeën zo snel mogelijk in de praktijk brengen. 

We move you to a better world. 

Work for us

Een werkgever die werkt met topmerken, duurzaamheid actief omarmt en in jou investeert en mooie kansen biedt. Je vindt altijd een nieuwe uitdaging. Als collega’s zorgen wij ervoor dat we in elke industrie en in elke markt de beste zijn. Dat verbindt ons en maakt ons sterk. 

Kies je eigen route in je carrière bij Pon. Van ons krijg je alle mogelijkheden om dat te doen. Zo blijven we toonaangevend in mobiliteit en kan jij het verschil maken. 

What are we going to do at the Business Orientation Days?

Tijdens de Business Orientation Day waar wij een lunch verzorgen op 5 oktober, kom je alles te weten over Pon en het Management Traineeship. Het Pon Management Traineeship draait om vrijheid – ‘Enjoy the freedom to build your own career’. Om jezelf te ontwikkelen en je carrière vorm te geven. Tijdens 4 projecten die je zelf uitkiest, in Nederland en in het buitenland, word je 20 maanden continu uitgedaagd om jezelf en Pon beter te maken. 

Er wordt ook uitleg gegeven over de selectieprocedure en er zijn trainees die hun ervaring delen en al jouw vragen beantwoorden! 

Participating programs