Company | EY-Parthenon

Sector: Strategy Consultancy

Who are we?

EY- Parthenon werd in 2014 gevormd na samenvoeging van Parthenon Group en EY – de wereldwijd opererende strategie boutique heeft inmiddels 40+kantoren in 22 landen waar meer dan 1800 professionals werkzaam zijn. EY- Parthenon adviseert topmanagement van vooraanstaande bedrijven en instellingen in Europa, de US, Azië en Australië bij hun strategische vraagstukken. Wat sectoren betreft ligt de nadruk in Nederland en België op Private Equity, Retail, FMCG, Logistiek & Transport en Travel & Leisure. 

Work for us

Een carrière binnen EY-Parthenon is geënt op continue groei als consultant en persoon. Je start als Associate met het leren van het vak. Wij zien het vak van strategie consulting als een ambacht waarbij de ervaren Consultants de fijne kneepjes van het vak overdragen op hun jongere collega’s.

Vanaf de eerste dag bij EY-Parthenon zit je zowel intern als bij de cliënt als volwaardig gesprekspartner aan tafel. Wanneer je het werk als Associate machtig bent word je Consultant en vervul je gaandeweg een meer senior rol in de teams en richting cliënt. Ben je daarin voldoende bedreven dan word je (project) Manager en uiteindelijk wellicht Associate Partner of misschien zelfs Partner.

Het werk van een consultant is zeer afwisselend. Je werkt in teamverband aan uiteenlopende projecten in allerlei sectoren. Voor ieder project stellen we een apart team samen. Zo’n team bestaat typisch uit vijf of zes personen: twee partners, een manager, een consultant en één of twee associates. Zij moeten de klus klaren; met elkaar en met de cliënt. In ieder project heb je je eigen verantwoordelijkheden. Centraal staat altijd dat je een haalbare oplossing vindt voor een bedrijfseconomische uitdaging van de cliënt.

Wij werken zeer gericht aan de hand van hypotheses. Op allerlei manieren probeer je relevante, feitelijke informatie boven tafel te krijgen. Je praat met je team en met de cliënt, doet interviews, enquêtes en soms storechecks. Vervolgens analyseer je met je team de data om tot antwoorden te komen. Uiteindelijk presenteer je het advies aan de cliënt. In het algemeen zitten onze teams op locatie bij de cliënt. Zo werken we optimaal samen en komen we tot een werkelijk gedragen advies. Op vrijdag werken wij zoveel mogelijk op kantoor. 

Internationale Mogelijkheden & Training 

EY- Parthenon beschikt over een wereldwijd netwerk van kantoren gevestigd in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Wij zijn ervan overtuigd dat het werken in een internationale omgeving bijdraagt aan de ontwikkeling van onze consultants. Er zijn verschillende manieren om deze internationale ervaring op te doen. Een deel van de projecten die wij voor onze Nederlandse cliënten doen, vindt plaats in het buitenland. Daarnaast kun je als Nederlandse consultant meewerken in een projectteam van één van onze buitenlandse vestigingen. Regelmatig werken er ook internationale collega’s mee op projecten in Nederland.

Wij proberen het maximale uit jou te halen en besteden veel aandacht aan jouw ontwikkeling. Deze ontwikkeling stimuleren wij door middel van opleidingen en tijdens de zogenoemde training on the job. Wij geloven erin dat je van elke ervaring wijzer wordt en dat je veel leert van je collega’s en van de feedback die je tijdens projecten krijgt. Omdat onze projecten relatief kort zijn is jouw leercurve zeer steil. Jouw prestaties worden na ieder project met jou geëvalueerd en twee keer per jaar heb je een uitgebreide evaluatie met een partner. Iedere consultant heeft bovendien een buddy en een mentor.

Meerdere keren per jaar krijg je trainingen in binnen-en buitenland. Denk hierbij aan probleemstructureren, database-en spreadsheetanalyse, interviewtechnieken, corporate finance and valuationproject-management and leadership-skills. Het spectrum is -net als ons werk- zeer breed. Wij organiseren ieder jaar een internationale trainingsweek waarbij alle EY- Parthenon consultants van onze vestigingen wereldwijd naar één locatie reizen om diverse trainingen te volgen. Hiernaast bieden wij maatwerk trainingen afhankelijk van jouw specifieke ontwikkelbehoefte. Een gesponsorde MBA kan ook deel uitmaken van jouw loopbaan. 

 

Wie zoeken wij? 

In een nieuwe consultant zoeken wij talent, ambitie en gedrevenheid: academici met een stevige persoonlijkheid, die aantoonbaar numeriek analytisch sterk zijn en een gezonde business-sense hebben. We verwachten dat je een goede teamplayer bent en beschikt over een positief kritische houding en een no-nonsense mentaliteit. Wij hebben geen voorkeur voor specifieke studierichtingen. In de praktijk blijken (bedrijfs)economen, econometristen en technische studenten met een brede maatschappelijke interesse voor ons een belangrijke doelgroep.

Wij selecteren kandidaten op analytische vaardigheden en interessante nevenactiviteiten. Bovendien kijken we naar jouw motivatie voor EY- Parthenon. Een open sollicitatiebrief met CV en cijferlijsten van middelbare school en universiteit is de basis voor de eerste selectie. 

What are we going to do at the Business Orientation Days?

Assessing the Bols genever investment opportunity 

Financieel dagblad, December 10th, 2005 

Spirits producer Bols will soon change ownership again 

AMSTERDAM – The French beverage company Rémy Cointreau wants to get rid of Bols. It is unclear whether the Dutch daughter will be sold completely or in parts. […]” 

 

Stel je voor: je werkt bij EY-Parthenon en je leest dit artikel in de ochtend. Waarschijnlijk verwacht je een email van één van de partners om je te vertellen dat je met dit project aan de slag gaat: het assisteren van één van de potentiele kopers van Bols bij het beoordelen van deze investeringsmogelijkheid. Een grote brouwerij heeft interesse getoond in Bols: kan jij bedenken welke voordelen een sterke drank producent heeft na overname door deze brouwerij?  

Dit is precies wat je gaat doen tijdens onze case workshop. Tijdens deze workshop ga je meer leren over het werk van een strategie consultant door het oplossen van de case: het probleem structureren, nadenken over welke analyses je zou kunnen doen en het formuleren van een op feiten gebaseerde strategie. 

Participating programs