Company | CBS

Sectors: Data Analytics, Econometrics, Public Sector

Who are we?

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie. 

Het CBS kijkt naar “wat er feitelijk gebeurt”. We onderzoeken het en delen onze uitkomsten met iedereen. Voor iedereen en door iedereen dus. Bij het CBS is iedereen dan ook welkom. Wij willen talenten van waarde laten zijn in een omgeving waar je jezelf bent. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook goed voor ons. Diversiteit brengt immers nieuwe inzichten, kennis en visie in de organisatie.

Het CBS bestaat uit betrokken mensen van verschillende leeftijden, nationaliteiten, seksuele voorkeuren, studierichtingen en loopbanen. Maar we hebben allen één doel: met vakmanschap werken aan een dynamische organisatie die op de toekomst is voorbereid.

Work for us

 
Het CBS is een open, transparante organisatie, naar jouw inbreng en mening wordt geluisterd. Met ruim 2000 collega’s is het CBS meer en meer een afspiegeling van de samenleving. Daarbij zetten we de verschillen tussen mensen in als kracht om als teams en organisatie telkens beter te worden. Wij zien er dan ook naar uit dat jij daar, met jouw eigen kijk op de wereld een bijdrage aan komt leveren. Niet alleen in de uitvoering van je werk maar ook als persoon binnen onze organisatie. Met een open blik verwelkomen we daarom de meest geschikte collega op basis van kwaliteit, talent en competenties. Oftewel: “wie er feitelijk tegenover ons zit”.

What are we going to do at the Business Orientation Days?

Wil je meer weten over het CBS, de projecten waar Jacco en Irene aan werken en ontdekken welke toekomstige carrièremogelijkheden het CBS jou kan bieden ? 
Kom kennismaken, je bent van harte welkom. 

Participating programs