Company | De Nederlandsche Bank

Sectors: Banking, Econometrics, Financial Services

Who are we?

Bij De Nederlandsche Bank werk je aan vertrouwen en financiële stabiliteit. Bijvoorbeeld door toezicht te houden op financiële instellingen, zodat men veilig kan blijven lenen en sparen. En om ervoor te zorgen dat pensioenen kunnen worden uitbetaald. Je kent ons vast als zakelijk en professioneel. Dat klopt, we nemen onze verantwoordelijkheid en werken nationaal en internationaal nauw samen. Wat je misschien nog niet weet is dat de medewerkers van DNBerg trots zijn op hun werk en dat de sfeer intern informeel is. Je past bij ons wanneer je je thuis voelt bij mensen die scherp, open, betrokken en betrouwbaar zijn, en die dit uitdragen in wie ze zijn en wat ze doen.

Work for us

Wat je kunt en wie je bent zijn voor ons even belangrijk. Je kunt op je eigen manier het verschil maken in het hart van onze economie. Daarvoor krijg je vanaf de start veel verantwoordelijkheden en werk je op het scherp van de snede. Zo kan het zijn dat je meewerkt aan het monetaire beleid, meer leert over de werking van financiële markten én bijdraagt aan het toezicht op financiële instellingen. In een internationale context ga je direct inhoudelijk aan de slag, zodat je je razendsnel ontwikkelt. Bij ons kun je je eigen opleidingstraject uitstippelen en deelnemen aan verschillende leertrajecten van de DNBAcademie en binnen het Europees Stelsel van Centrale Banken.

Heb je affiniteit met economie en de financiële sector en ben je maatschappelijk betrokken? Combineer je dit met inzet, creativiteit en daadkracht? Denk dan eens aan onze meewerk- en afstudeerstages, starters-vacatures of ons traineeship.

Neem voor meer informatie contact op met Robin Pape (+316 5249 6333) campus recruiter, of e-mail naar campusrecruitment@dnb.nl. Op www.werkenbijdnb.nl lees je meer over onze evenementen, stageplekken, het traineeship en onze vacatures. Daar kun je ook online solliciteren.

What are we going to do at the Beroependagen?

Naast de individuele gesprekken in de ochtend zal de Nederlandsche Bank tijdens de Beroependagen op 2 oktober aanwezig zijn met een interactieve workshop, die tegelijk uitdagend als leuk is voor alle aanwezige studierichtingen. Hiervoor gebruiken wij de case “The Resolution Challenge”.

De workshop van De Nederlandsche Bank geeft je een unieke mogelijkheid om een goed beeld te krijgen hoe DNB opereert in de financiële sector. De workshop zal beginnen met een korte presentatie door DNB ambassadeurs die werkzaam zijn in verschillende divisies binnen DNB. Daarbij schetsen wij ook een beeld van de cultuur binnen DNB. Verder brengen wij je op de hoogte van de mogelijkheden bij DNB, zoals de starter- en stagevacatures en het DNB traineeship die start op 1 september 2020. Hierna zal je deelnemen in een uitdagende en interactieve case onder begeleiding van de DNB ambassadeurs.

Doel case “The Resolution Challenge”
De aanleiding voor het opstellen van deze uitdagende en interactieve case is het vierjarig bestaan van de divisie Resolutie. Het doel is vergroten van bekendheid van de resolutie-taak onder DNB-collega’s, door ze op hoofdlijnen mee te nemen in de wondere wereld van resolutie en zo enthousiast te maken over deze relatief nieuwe taak van DNB.

De doelgroepen waar de Nederlandsche bank zich met name op richt zijn Master (evt. ook Bachelor) studenten (NL-talig) in de studierichtingen van: Economie, Econometrie (of andere kwantitatieve studies zoals wiskunde, natuurkunde etc.), politicologie, bestuurskunde, juridisch en IT/DATA & Technology

Participating programs